kawan kawan

Friday, January 28, 2011

muka lawa...tp...

assalamualaikum, salam pembuka bicara..wee~

amaran: post ini sesuai untuk mereka yang mempunyai mental yang kuat sahaja.hahaha. bahasa yang digunakan adalah tidak ditapis..
cerite bermula begini..pas maghrib td mak aku call

"along, balik hari ape, nek pe?"
"balik ahad kot, nek moto"
"ei..jgn la nek moto, jln sibuk"
"err..ok..tgk tiket la t ye"

aku pn pe lagi..siap2 pakai sweater harimau malaya yg baru aku perg semalam, start moto, jalan g Klang Sentral.. jalan jem segala tak payah cerita la..sendiri paham ye..ha3..jalan Meru mmg len mcm die pnye jem.

ok.diteruskan cerita, kita forward trus cerita ak sampai kat kaunter syarikat bas xxx

ak sampai je tgk sorang makcik tgh nak beli tiket

"dik, makcik nak beli tiket melaka, hari isnin ni"
"tarikh makcik"
"err..isnin ni.. la dik"
"TARIKH MAKCIK! TARIKH! kalendar depan mata tu. saya ade lekat"
"hmm..mak cik x reti baca la dik"
"hmmm..(mengomel2 cam sampah, kalo aku dengar da kene shoot da..he3)..ni ha.. 31 hb eh?"
"ye kot dik..tp mggu depan la"
"nah..RM17.00"

kesian aku tengok makcik tu terkebil2 ambik duit..kuang hajo tol pempuan tu..tp ak sabar je..wat xtaw

da sudah lepas tu aku sempat senyum kat mkcik tu..serius ak simpati gler..ak harap mak ayah aku da tua x payah nak nek2 bas mcm tu

ok.. skang main point...da sampai turn ak..ak niat saje nak repeat macam makcik tu cakap td

"assalamualaikum kak, sunyum (mmg ak sebut sunyum..bajet comel) sket"
"ye dik..nak ape?"

sambil die jeling aku..hahaha (dalam hati aku macam nak..tggu lame ckit)

"tiket g mane?"
"melaka, isnin ni"
"tarikh?"
"aaa..isnin ni" (sumph ak tahan gelak time ni)
"TARIKH dik TARIKH!!"
"aaaaaa....31...eh..jup...28 kot..kak kalender ni kecik la kak"

die jeling ku lagi.hahahaha

"err..ok..komfem kak 31 hb, melaka eh"
"hmm..RM17.00"
ak serah duit rm 50.. die bagi baki...sempat pulak angkat kol...xpe2 beb professional..sabo ag

last sekali..
die campak duit baki
aku ulang
die campak duit!! omg!! my pantang no 43. sorry babe, u have pull my trigger..hahahaha

"kak nama ape kak?" aku tengok kat kad nama die. pastu " oooo...cdknasd binti aksjdka...xde pn saya nampak nama bapak akak kat signboard counter ni...xyah la nak berlagak sangat..jual tiket je pon..aku bkan mintk ko layan kitorang ni macam raja pn..cukup la hormat sesama manusia.. jngan sampai sok kene makan kerusi..saya ni kire ok la..cakap2 je..huh~  ko tu xde la besar sangat..setakat single report dari customer je ko da bole kene buang...ko tahu siapa ko..pls la cuba respect org"..

aku amek duit..bla je trus

hahahahaha! ramai pandang...what the heck i care~ it just another drama kan..hahaha..melayu kn full dengan drama...

p/s: hahaha..padan muka ko pompuan..kuang haja sgt~

1 comment:

  1. sangat kurang ajr perempuan yg jaga kaunter tu! huh!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...