kawan kawan

Wednesday, February 23, 2011

aku dan ziaf.net

assalamualaikum…

sape2 yang baca blog ni perasan x? URL blog ni kat atas tu da ade domain sendiri~ ha3…bukan lagi http://zerolution.blogspot.com. tp kalau korang masuk ikut adress kat atas die still lagi redirect kat sini.

blogging

semuanye bermula minggu lepas… selepas 2 pos aku “persepi: perempuan xreti masak???” dan  “persepsi: pilihanraya kampus 2011”, seorang blogger yang agak lama gak dalam dunia blogging ni kata,"wei, aku suke penulisan ko. xnak commercialized blog ko ni ke?”. aku jawab xde duit nak beli domain ngan hosting..dan secara x semena2 die ingin “menyapot” aku dalam dunia blogging. sebab die kata die memerlukan anak muda berpemikiran rebel dan lawan arus dari semasa. orang sekarang pn ramai wat blog..tp mencopy paste.

die tengok layout blog aku pastu die cakap…bagus dah ni. HTML basic da ade.ko blaja kat mana2 ke? aku pn jawab..xde lah.x penah masuk kelas coding pun. die pun kate..komfem ah, ko pilih satu nama domain yang ko suke. aku pn dengan pantas pilih la domain impian aku ziaf.net tapi lepas2 tu aku terfikir… kalo amik ziafcabi.net lawa gak kan..tp xpe lah. da dapat domain free. sapu je la. ha3.

begitu la kiranya. saya mendapat tajaan domain untuk setahun. selepas setahun baru la dia decide nak tambah lagi ke tak.

sekian,

p/s: nampaknye aku kene tulis banyak mende2 yg bole impress penaja aku la lepas ni..sob3.. selamat tinggal dunia personal blogging~

1 comment:

  1. its look like u already have something in ur mind...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...